EK Splash Red Campione Italië

Thymen gaat dit jaar meevaren met de Splash RED, hij is te oud geworden voor de Blue klasse.

Dit evenement wordt gevaren van 23 tot 29 juli 2022 wederom op het Gardameer

Dag 5 WK 2019 Kamperland

Vandaag is de vloot een uur later het water op gegaan vanwege de dreigende onweer.
Voordat iedereen het water op kon is er nog een instructie gegeven hoe iedereen weer veilig naar de kant moest terug keren indien het onweer als nog langs zou komen.

De wedstrijden zijn wel op tijd gestart maar de omstandigheden op de Oosterschelde waren van meter tot meter anders en varieerde van 0 tot 14 knopen.

Uiteindelijk is Thymen op een mooie 32e plek geëindigd

Thymen en Thomas na afloop van de laatste wedstrijd

Dag 4 WK 2019 Kamperland

De eerste dag van de finale is aangebroken, vandaag werden 3 wedstrijden gevaren.

De eerste wedstrijd was de wind nog vrij goed en Thymen heeft toen een 15eplek gevaren hierdoor klom hij 6 plekken in het klassement. Helaas waren de overige 2 wedstrijden die dag een stuk lastiger waardoor de dag werd afgesloten met een 34eplek in het algemeen klassement.

Dag 3 WK 2019 Kamperland

Vandaag ging de wind alle kanten op.

De eerste wedstrijd van de dag lag Thymen er erg goed bij, helaas werd deze door de wind verandering afgeblazen. De wedstrijden daarna kende veel wisselende omstandigheden.

Uiteindelijk wel een 36e plaats veiliggesteld waardoor een plek in de Gold Fleet gegarandeerd is. Morgen is een rustdag, dat komt mooi op tijd want de vermoeidheid begint toe te slaan. Veel op het water, veel wachten en dan het enorm warme weer hakt er aardig in.

Dag 2 WK 2019 Kamperland

Op voorhand was al duidelijk dat dit de slechtste dag van het WK zou zijn. Het doel was dus om de schade beperkt te houden. Dat hebben Thymen en Thomas prima gedaan.

De dag begon al met 2 uur uitstel, kostbare rust- / slaaptijd was verloren gegaan doordat we toch al vroeg aan het ontbijt zaten, te vroeg bleek later. Daarna is er nog 2 uur uitstel bij gekomen waardoor iedereen dus pas om 13:00 uur het water op ging. Om 15:00 uur was de eerste start, maar met de stroom mee starten ging niet al te best voor het hele veld, dus werd er een algemene terugroep afgekondigd omdat er veel te veel mensen te vroeg gestart waren. De volgende poging was van hetzelfde laten een pak, dus wederom een algemene terugroep. 3 maal is scheepsrecht, de derde poging ging dus wel goed.

Na een slechte start kwam Thymen als 32eaan de boevenboei. In het verloop van de wedstrijd heeft hij er toch nog een 26eplek uit weten te persen.

Gelijk werd erdoor gestart, geen tijd voor een boterham of iets te drinken, de wedstrijdleiding had de vaart er goed in zitten. Volgens mij wilde ze de verloren tijd van de ochtend in 1 keer inlopen. De wedstrijd die volgde was beter dan de eerste wedstrijd van de dag, een 16eplek.

Uiteindelijk staat Thymen nu 29ein het tussenklassement, een uitslag waar we heel tevreden mee kunnen zijn. Morgen wordt er aanzienlijk betere wind aangegeven, dus hopen we op een stijgende lijn.

De dag werd afgesloten met wat waterskiën achter te rib op een Subboard… weer eens wat anders, en de toeschouwers zeilboot terug naar de haven gevaren.

Eerste dag WK Kamperland

Vandaag zijn de eerste wedstrijden van het WK gevaren.

De eerste wedstrijd begon al vrij goed, 15eplek. De wedstrijd erna Is Thymen omgeslagen, desalniettemin een mooie 17eplek. De laatste wedstrijd van de dag was een mooie 7eplek waardoor hij 10 plaatsten steeg in het klassement.

Fanclub
De fanclub liet het vandaag helaas wat afweten, die waren een visje gaan eten in Yerseke en gelijktijdig een “bijboot” opgehaald waarmee ze en 4 uur durende toch naar Kamperland hebben afgelegd. Het was afzien ???…

Trainingsweek Kamperland

Zaterdag 13 juli afgereisd naar Kamperland (Roompot Marina), onderweg nog even de trainer opgehaald. Daar aangekomen hebben we gelijk de rib te water gelaten en de Splash van de trailer gehaald en opgetuigd. Vervolgens door naar de camping om de tenten op te bouwen.

Zondag 14 juli was het tijd voor de eerste training, omdat Thomas er nog niet is wordt het en privé training. Training was erop gericht om beter door de golven de kunnen varen en te leren hoe de stroming op de Oosterschelde de boeirondingen beïnvloeden.

Maandag door gegaan waar we zondag zijn gebleven, nog steeds geen Thomas dus alle aandacht van de trainer, die dan ook weer alle foutjes moest zien.

In de late avond is Thomas gearriveerd die de drone bij zich had, eens kijken of we wat leuke beelden eraan over houden.

Dinsdag en woensdag 0 kt wind, dus geen training.

Woensdag de dag begonnen met theorie, daarna nog wel een poging ondernomen om bij de Neeltje Jans te komen, maar door alle vaarverboden zijn we niet op het eiland geweest. Wel onderweg nog even gezwommen, een zeehond en bruinvis gespot.

Donderdag was het mooi weer, goeie wind dus er kon weer getraind worden.
Samen met andere teams wat proefwedstrijdjes georganiseerd, deze verliepen goed. Nu maar hopen dat we komende week een goeie wind hebben.

Vrijdag wederom proefwedstrijden met alle grote teams, ook het Top & Talenten team was van de partij. Een goeie graadmeter voor het WK. Daarna officieel ingeschreven en naar de bootkeuring geweest, alles was goed in orde.

Zaterdag was een rustdag, je moet immers wel uitgerust aan het hoofdevenement beginnen.

Dag 3 WK Campione

Dag 3

Vandaag was de laatste dag van de kwalificaties, vanavond wordt de schifting gemaakt tussen gold en silver fleet. Er zijn 3 races gevaren, en er was een aardige wind.

Foto van de startlijn

De eerste race was een aardige race en leverde voor Thymen de 21eplaats op.
De tweede race ging al beter, hier werd hij 13e.
De laatste race lag hij halverwege nog op de 15eplek maar door een andere koers te kiezen is hij door kunnen stoten naar de 5eplek.

Na 5 races mag je 1 race (slechtste resultaat) afstrepen waardoor het hele klassement weer op zijn kop wordt gezet. Uiteindelijk is Thymen 22eoverall geworden wat hem het recht geeft om door te stromen naar de gold fleet.

Morgen is er geen race, dan is er een rust dag, Vrijdag en zaterdag worden de finales gevaren, de mensen voor hem staan nog erg dicht bij dus er is nog van alles mogelijk.

Fotos: Luwe Stroosma

Dag 2 WK Campione

Vandaag stonden er 3 races op het programma. De start zou om 13:00 uur zijn maar de rattenstaart werd gehesen met de mededeling dat er uitstel was tot 15:00 uur. Uiteindelijk toch 2 wedstrijden kunnen varen, met minimale wind. Het is bekend dat Thymen en diverse anderen teamleden beter presteren bij meer wind.

Het is altijd weer een machtig gezicht om over de 100 boten het water op te zien gaan, op weg naar de startlijn

De eerste wedstrijd begon niet al te best en met de aanwezige wind was er ook niet echt veel met te corrigeren. Eindresultaat van deze race was een 22eplek.

De 2ewedstrijd van de dag ging al een stuk beter al begon hij bijna verkeerd. Thymen werd aangevaren waardoor hij wat naar voren schoot, hij dacht zelf dat hij over de startlijn was gekomen, maar zijn coach had hem al verteld dat dit niet zo was. Ook de jury heeft het niet als een valse start gezien, das daar is hij met de schrik vrijgekomen. Vanwege de wind werd de wedstrijd ingekort en finishte hij als 10e, wat meer in lijn ligt met de uitslagen van dag 1.

Al bij al zit hij nu op een 18eplek in het tussen klassement, een keurige plek en royaal binnen de gestelde doelen.

 

Dag 1 WK Campione

Gisteren is de boot gemaakt, het ziet er allemaal weer deugdelijk uit.


Daarna zou de practice race plaatsvinden maar door het plotseling opkomende onweer werd iedereen weer van het water gesleept.

Vandaag stonden 2 wedstrijden op het programma, welke ook volgens schema gevaren zijn.

Er stond een aardige wind maar zeker niet de wind die we graag zouden zien.
Groot voordeel van het Garda Meer is wel dat de windrichting erg constant is waardoor je niet hoeft te anticiperen op wind shifts.

De eerste wedstrijd was de start niet goed, maar door een andere koers te varen werd dit nadeel weer deels opgeheven, eindresultaat is een 10eplek.

Ook de 2estart was niet wat het zijn moest, hetzelfde trucje weer uit de doos getrokken waardoor Thymen toch een 14eplek behaalde.


Overall betekend dit een 16eplek in het algemeen klassement wat zeker keurig genoemd mag worden.

Er moeten nog 6 wedstrijden gevaren worden voor dat de finale indeling
(gold / silver fleet) bekend wordt gemaakt, er is dus nog niks gewonnen, maar Thymen is leuk op weg.